dilluns, 10 de març del 2014

Una pregunta per a investigar

Hola nois i noies.

El passat dissabte 8 de març com ja sabeu va ser el dia de la dona. És un dia que s'ha de celebrar tots els anys perquè és molt important.

Us volia fer una pregunta. Quin color es relaciona amb aquest dia i per quina raó?

Us animen a investigar i a explicar els vostres comentaris al bloc.

Bona feina!

9 comentaris:

  1. Hola, sóc la Ruth
    el Dia Internacional de la Dona es celebra el 8 de març. El color que es relaciona amb aquest dia és el lila.
    Tot va començar a Nova York quan unes treballadores d' una empresa téxtil van començar una vaga per demanar millors condicions laborals. L'amo de l'empresa la va incendiar amb elles a dins i van morir 142 treballadores. Es creu que en aquell moment estaven teixint roba de color lila i per això es relaciona aquest dia amb aquest color.

    ResponElimina
  2. HOLA soc la Alicia,
    el llaç es de color lila es per el dret de la igualtat de la dona.

    ResponElimina
  3. Hola José Antonio! Sòc la Naima

    És celebra perquè fa ja un temps a una fabrica de teixit de Nova York, unes dones van decidir tancar-se a la fabrica on treballaven per que volien que els pujaren el sou, ja que als homes els cobraven mes, que a elles. El cap de la fabrica va veure aquella revelió i decidí prendre foc a la fabrica. Les dones feien una mena de vaga. A aquell incendi van morir 142 dones la majoria inmigrants joves. El color de la dona és el morat ja que el color de la tela que treballaven era morat.

    ResponElimina
  4. hola som l'ona i la mar i hem trobat la resposta.
    el color lila representa la lluita de les dones feministes.el llaç doblegat representa solidaritat amb algun problema.Per aixó el dia internacional de la dones representa amb un llaç lila.

    ResponElimina
  5. Amb aquest dia es relaciona el color lila perque el color lila va ser adoptat per les saufragistes angleses el 1908 com a símbol de la seva lluita junt amb el color verd i blanc.El lila es va inspirar en la noblesa anglesa,el blanc simbolitzava la puresa de la lluita femenina i el verd,l'esperança de la victoria.
    A partir de les dècades dels 60 i 70 les dones socialistes van asumir el color lila com el color simbólic de la lluita feminista.Fins aleshores,el color del Dia Internacional de la Dona es el lila.
    Per el general,els llaços doblegats per la meitat expresan solidaritat amb algún problema determinat.Per això el Dia Internacional de la Dona es representa amb un llaç lila.
    Les persones que ho porten demostren el seu suport cap a la igualtat de drets de la dona a nivell social i laboral.

    ResponElimina
  6. el color es el lila perque segons es creu despres de un accident que va provocar la mort de mes de 100 treballadoras duna fabrica textil les teles en les que treballaven quan va suxsei eren liles

    ResponElimina
  7. Fantàstic! No hi ha pregunta que no tingui resposta per a vosaltres. Moltes gràcies per les vostres aportacions. Aviat posarem altres preguntes per a pensar!

    Fins la propera!

    ResponElimina
  8. hola soc la Camila he trobat aixo:
    És celebra perquè fa ja un temps a una fabrica de teixit de Nova York, unes dones decidirenn tancar-se a la fabrica on treballaven per que volien que els pujaren el sou, ja que als homes els cobraven mes, que a elles. El cap de la fabrica va veure aquella revelió i decidí prendre foc a la fabrica. Les dones feien una mena de vaga. A aquell incendi van morir 142 dones la majoria inmigrants joves. El color de la dona és el *morat* ja que el color de la tela que treballaven era*morat*.

    ResponElimina
  9. Hola sóc l`Arian he trobat la pregunta y el color es:lila

    ResponElimina