dilluns, 25 de novembre del 2013

La pregunta de medi

Hola nois i noies.

Aquests dies que estem treballant el Sistema Solar, seria interessant conèixer a una persona que té molt a veure amb aquest tema. Sabeu qui era Galileu Galilei? Sabeu què va descobrir?

Va vinga, espero els vostres comentaris al bloc.

Ànims

José Antonio

14 comentaris:

  1. Hola Jose Antonio, sóc la Laura, ja sé la resposta de la pregunta de Medi: era un físic matemàtic i filòsof italià, va descobrir la ciència moderna.

    ResponElimina
  2. Anem bé Laura però va fer un descobriment que en la seva època hi havia poca gent que pensava que era correcte. Tenia tota la raó, però hi havia moltes persones que no ho creien.
    Cal investigar més. Ànims!
    José Antonio

    ResponElimina
  3. hola Jose Antonio soc Carlos el Galileo Galilei va ser un fisic matematic i filsof italia que va tenir un pape in portant durant la revolosio cientifica va mollorar el telescopi i pertant la astronomica i va donar suport a la teoria heliocentrica de Nicolau copernic

    ResponElimina
  4. Va ser un físic i astrònom italià.La seva principal contribució a l'astronomia va ser l'ús del telescopi per a l'observació i descobriment de les taques solars, valls i muntanyes lunars, els quatre satèl·lits majors de Júpiter i les fases de Venus. En el camp de la física va descobrir les lleis que regeixen la caiguda dels cossos i el moviment dels projectils.
    Ruth

    ResponElimina
  5. Genial! El blog comença a tenir vida gràcies al vostres comentaris. Estic molt content! Ànims!
    Ah! Vigilem faltes, si us plau!
    José Antonio

    ResponElimina
  6. hola, Jose Antonio sóc la Camila i aixó es lo que he trobat:
    Galileo Galilei nació en Pisa el 15 de febrero de 1564.. Su padre, Vincenzo Galilei, era florentino
    y procedía de una familia que tiempo atrás había sido ilustre; músico de vocación, las dificultades económicas lo habían obligado a dedicarse al comercio, profesión que lo llevó a instalarse en Pisa. Hombre de amplia cultura humanista, fue un intérprete consumado y un compositor y teórico de la música, cuyas obras sobre el tema gozaron de una cierta fama en la época. De él hubo de heredar Galileo no sólo el gusto por la música (tocaba el laúd), sino también el carácter.
    Galileo Galilei fue un astrónomo, filósofo, matemático y físico italiano que estuvo relacionado estrechamente con la revolución científica.

    ResponElimina
  7. Hola soc la Naima! El Galileu Galilei va descubrir que no era el Sol el que girava al voltant de la Terra sino la Terra la que girava al voltant del Sol. Això és la teoria heliocentrica, perquè Helios vol dir Sol. Es va enfrontar a la Santa Inquisició, que eren uns eclesiastics i professors que defensaven la teoria geocèntrica (Geos és la Terra) i no li van deixar publicar els seus llibres.

    ResponElimina
  8. Hola Jose Antonio sóc el Miquelon.Galileo Galilei va ser un físic matematic i filsof Italia que tenir un paper molt important durant la revolosio cintifica i va millorar el telscopí.

    ResponElimina
  9. Hola José Antonio soc la Noelia de 5éA aixó es el que jo e trobat:
    va descobrir les lleis que regeixen la caiguda dels cossos i el moviment dels projectils.

    ResponElimina
  10. Hola José Antonio i companys, sòc la Lia. Galileo Galilei va ser un astrònom que va dir que la Terra no era plana i que girava al voltant del Sol. També va remodelar el telescopi.

    ResponElimina
  11. Hola José Antonio sóc la Lian, ja se la resposta de Medi:
    Es un del iniciador de la revolució científica. Va desenvolupar i millorar els telescopis més tard. Peró el més important es que va proclamar la teoria heliocèntrica (que el sol és el centre de l'univers) i que la terra gira al voltant d'ell), i va rebutjar la geocèntrica. Això li va suposar l'oposició de l'església, que el va jutjar i el va condemnar, fent així en un màrtir de la ciència.

    ResponElimina
  12. Fantàstic! Galileu va demostrar que era la terra la que girava al voltant del sol i no al revés com es pensava en la seva època. Per pensar diferent va ser jutjat per un tribunal religiós i va ser condemnat a restar tancat a casa seva fins a la seva mort. Per tant els seus últims anys va viure sense poder comunicar-se amb ningú. D'aquesta manera no podia comentar les seves idees a altres persones.

    Gràcies per les vostres aportacions i ara a buscar informació sobre "La conquesta de l'espai".

    José Antonio

    ResponElimina
  13. Galileu va ser un astrónom i matèmatic físic i va ser qui va dir que la terra no era plana si no que era rodona i el que va dir que la terra donava voltes al voltant del sol.

    ResponElimina
  14. Hola joseantonio soc la mar.Va desarrollar i millorar els telescopios que despres va utilitzar pero el mes important es que va proclamar la teoría elicentrica.
    Hadeu joseantonio aixo ese el que he trobat demoment

    ResponElimina